Monday, April 22, 2019

Колко струва наема на вила на брега на морето в Гърция

Чудим се, дали има човек на света, който да не мечтае за собствен дом на брега на морето. Мечтите са достижими. Най-лесното е да наемете този имот през лятото, най-прекрасното време, през което се насладите на слънцето и морските вълни, чувствайки се като у дома.

Колко струва това удоволствие? 


През "горещият" сезон, а именно през юли и август ценита винаги са доста по-високи, заради огромното търсене. За вила с 3-5 спални, която е на самия бряг на морето цените започват от 600-900+ евро на вечер, в зависимост от услугите които предлага, състоянието на имота, района и плажа, на които е разположен. 

*Статистиката сочи, че средната цена на стая, в среден клас хотел, на брега на морето по време на сезона в Гърция е на цена около 180+ евро на вечер. 

Ето и бенефитите, които носи един имот на плажа:

вила Елиза


- на ваНа ваше разположение са шезлонги и чадъри напълно безплатно. 

- директният достъп от къщата до плажа и градината е много удобен за семействата с деца, които просто влизат тичайки от двора към кухнята и намират своята закуска, плод, сладолед, сок, и се връщат обратно на плажа. 

- Възрастните също се наслаждават на безплатно кафе от кафемашината във вилата, на коктейли, алкохолни и безалкохолни напитки през целия ден. Много от вилите разполагат и с външни "кухни" оборудвани с допълнителни хладилници, които са идеални за много, много бира! :) 

- обяд или вечеря - едно от най-лесните неща е да сложите няколко прясни риби или вкусен стек (предварително поръчани и доставени на място) върху барбекюто в градината, без да има нужда да се преобличате за да отидете на ресторант. Майките в случая ще са много щастливи. Няма да има нужда да къпят и обличат децата специално за всяко хранене, нито те самите да се приготвят (ние знаем колко суетни са балканските жени :) ).  Пийте, яжте и се наслаждавайте на плажната гледка под сянката на перголата си. Живейте по средиземноморски!

Вила Елиза
-  не е нужно да шофирате по няколко пъти дневно за да стигнете до селцата. Всички знаем колко задръствания и проблеми с паркинга има по време на сезона в най-посещаваните селища като Пефкохори, Ханиоти, Никити, Вурвуру. Повечето от вилите ни се намират на няколко метра пеш от супермаркета, населеното място и местните магазини. Много често има и услуга "доставка на място" от местните бакалници, магазини, ресторанти. 
-уединение и самостоятелност : децата играят безопасно в двора и пред него, на самия плаж. Няма нужда да се вардят постоянно от възрастен, който да ги търси из големи хотелски комплекси, където е пълно с хора. Вие не губите детето от погледа си, и това добавя релакс и спокойствие на почивката ви. Едно от децата ви може да спи в спалнята, а другото да играе на двора, или на плажа пред къщата ви с останалите. Самите вие може да се събирате вечер и да пиете питиетата си сред релаксираща обстановка в градината и около басейна, слушайки вълните на морето, докато децата ви спят. 
- Ако сте група приятели без деца, или двойки няма нужда да следите часовете за закуска. Може да се будите по-късно и да си спретнете вкусен бранч с гледка към морето. А след това да се насладите на морските вълни.

- Някои от вилите, които предлагаме са със собствен плаж. И достъпът до него е само от вилата, и съседните такива, което придава стойност и качество на почивката ви. Вашите съседи са или собственици на вили, или са наели тези вили. Далеч от шума на градстите плажове вие наистина ще се насладите на истинска тишина през ваканцията ви. 

вила Никити - 6 спални 
Нашите вили предлагат уединение и самостоятелност, но и на ваше разположение винаги има персонал, който се грижи за чистотата и удобството ви по време на почивката ви. Ако сте група приятели, или двойки - това е идеалното място за вас.

Защо хората все повече предпочитат почивка на вила вместо голям хотел? Такава е наистина тенденцията за последните няколко години и продължава да бъде за следващите. Причините са много. Една от тях е, че почиващите имат нужда от истински уединение и по-голяма близост с близки, приятели, и най-вече с децата си. В забързанато ежедневие все по-малко време ни остава да прекарваме с близките си. Наемането на вила е начин да бъдем по-близо до природата, плажа, местните... и най-вече любимите ни хора.